Bærekraftsatsingen vedtatt i kommunestyret

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
NRK filmet foredraget og debatten i forbindelse med dokumentarserie om Hurdal. F.v Anita Markham, Elisabeth Hildre, Arthur Knudtzen og Odd Sverre Buraas

IMG_7204

Onsdagens kommunestyret ble innledet med et 45 minutter langt foredrag av Rådmann Lillian Nærem om bærekraft og bærekraftig utvikling. Til å overvære seansen var kommunestyret og NRK.

Onsdag kveld var på mange måter en historisk dag for Hurdal Kommune. Et samlet kommunestyre viste stort engasjement for dette, noe som ble gjenspeilet i debatten. Ingen tok til orde for å skrinlegge planene i en debatt som i stor grad gikk ut på hvordan man skulle klare å utnytte dette potensialet til det fulle. Senterpartiets representant oppsummerte det hele

Jeg er oppvokst på gård, så ordet bærekraft er ikke ukjent for meg. Dette har vi bønder holdt på med i mange år allerede. Når vi gir fra oss gården til neste generasjon, skal den være i bedre stand enn når vi tok over. Det er det bærekraft handler om.

Det er klart at målene som er satt er høye. Kommunestyret mener at man må ha høye mål, skal man lykkes. I disse delmålene ligger det inne en konferanse om bærekraft på Hurdalsjøen hotell der man ønsker å tiltrekke seg lokal, nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Når jeg først hørte om alle planene tenkte jeg at administrasjonen må ha blitt gale. Men etter hvert som jeg får tenkt litt på det og snakket med folk, så forstår jeg at dette er fornuftig, sa Iver Solsrud til nikkende hoder rundt kommunestyrebordet.

Lenke til presentasjon: Bærekraftsatsingen september 2014

Kommunestyrets vedtak 10.09.2014

  1. Hurdal kommune skal legge til grunn bærekraftige prinsipper i sitt arbeid med areal- og samfunnsplanlegging, næringsutvikling og tjenesteproduksjon/-utvikling
  2. Overordna mål for bærekraftarbeidet skal være:
  • Hurdal kommune skal gjennom sin tjenesteproduksjon, arealplanlegging og samfunns- og næringsutvikling søke bærekraftige løsninger.
  • Hurdal skal være et bærekraftig samfunn uavhengig av kommunegrenser.
  • Hurdal har som mål å være et pluss-samfunn innen 2025
  • Hurdal kommune vil jobbe for at det innen 2016 skal etableres et bærekraftakademi i Hurdal i samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale universiteter. Målet er at det i 2020 skal være minst 1 million studenter ved akademiet.
  • Hurdal kommune vil jobbe for at minimum 1% av oljefondet skal inn i statsbudsjettet for 2017 øremerket bærekraftig forskning og utvikling.
  1. Kommunestyret utvider styringsgruppa for sentrumsutviklingen sitt mandat til å omfatte den totale bærekraftsatsingen for Hurdal kommune, slik den fremkommer i programbeskrivelsene. Det betyr å fatte beslutninger om tiltak som støtter opp under målene for de ulike programområdene og deres målsettinger.
  2. Kommunestyret er positive til å arrangere Hurdalskonferansen – bærekraft i ei ny tid. Styringsgruppa får mandat til å vedta endelig program og finansieringsplan innenfor en ramme på kr 300.000,-. Finansiering tas inn i budsjettet for 2015.
Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>