«Vi kan ta eierskap til bærekraft på lik måte som Samsø i Danmark har tatt eierskap til energi»

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
IMG_7220

IMG_7220

I dag avholdt Hurdal Kommune næringslivsfrokost. Temaet var bærekraft og stemningen for prosjektet var meget positiv.

«Det ligger en unik mulighet i dette. Dere som næringsdrivende har også en unik mulighet til å komme med innspill og påvirke denne utviklingen».

Med dette sitatet, satt ordfører Runar Bålsrud agendaen for næringslivsfrokosten. Arrangementet ble innledet med foredrag om bærekraftutviklingen, før Hurdal Næringsforum tok over og delte det de har arbeidet med frem til nå og hva de ønsker å oppnå. Det kom tydelig frem at næringsforumet og Hurdal kommune er samstemte om at en bærekraftig utvikling er fornuftig bruk av vårt naturlige konkurransefortrinn.

«Med så mye skog som vi har, er det ikke mange som har en så god forutsetning for å erstatte fossil brensel med bioenergi som vi har, sa Trym Denvik».

Både kommunen og næringslivet er opptatt av et tett samarbeid både mellom offentlig og private, men også private mellom for å utnytte det konkurransefortrinnet.

«Det er utrolig hvor sterke vi kan være, bare vi står sammen».

At Hurdal har et konkurransefortrinn med de gavene man finner i naturen er det liten tvil om. Både kvaliteten på treet, beliggenheten og det estetiske ble trukket frem av forskjellige aktører ved frokosten. Håkon Rognlien ved Flaen Sag & Høvleri var klar på at denne satsingen gjorde det lettere for bedrifter å benytte seg av dette konkurransefortrinnet.

«Å drive bedrift i en kommune med en så tydelig profil, gjør markedsføringen mye lettere for oss.»

Simen Torp la til at vi kunne, med en klar profil, ta eierskap til ordet bærekraft.

«Vi kan ta eierskap til bærekraft på lik måte som Samsø i Danmark har tatt eierskap til energi».

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>