Landbruket for lokal mat

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
Foto: Jan-Asle Ruud - Skotsk høylandsfe
Foringsdyr Høylandsfe
Foto: Jan-Asle Ruud

Siste uke i september inviterte Hurdal kommune det lokale landbruket til samarbeidsmøte. Bygdas bønder svarte med å ta initiativ til økt satsing på lokal ureist mat.

Landbruket viste stort engasjement da de ble presentert bærekraftsatsingen i kommunen, og ser gode muligheter for vinn-vinn-situasjoner der både den lokale bonden og miljøet kommer bedre ut ved at det satses på økt foredling og distribusjon av lokalproduserte råvarer. Samarbeid om foredling og lokale og regionale avtaler om distribusjon og kjøp vil være viktige forutsetninger for å få til dette. I tillegg var det flere som tok til orde for å bygge opp lokalprodusert, ureist og giftfri mat fra Hurdal som en sterk merkevare.

Hurdal Næringsforum sammen med flere engasjerte lokale bønder tar nå initiativ til konseptutvikling, og vil presentere sitt arbeid for årsmøtene i Hurdal Landbrukslag og Hurdal Bonde- og Småbrukarlag mot slutten av året for å få med flest mulig på denne satsingen.

Alle bilder tilknyttet artikkelen tilhører med opphavsrett: Jan-Asle Ruud

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>