Bærekraftsatsingen tar form

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
Frederica Muller

Plansmie vanlig

Forrige uke ble det arrangert plansmie ved Hurdal skole og kultursenter, og for en uke det ble. Fremtidens Hurdal sentrum begynner nå å konkretiseres og ta form, med god hjelp fra Hurdals beboere.

Allerede første kveld fyltes allrommet på Hurdal skole og kultursenter seg opp. Ivrige butikkeiere, beboere og andre nysgjerrige møtte opp for å legge siste hånd på verket før arkitekter og planleggere skulle slippes ut i fri dressur. Hurdal sentrum skulle formes – bærekraftakademiet skulle plasseres.

Fartsdempere, byggenes høyde og formål, rundkjøringer, parkeringer, næringsliv, miljø, energi og mengder av relaterte ting ble flittig diskutert disse dagene. Skal man gå der biler er ment å kjøre, eller skal biler bevege seg gjennom et område tilrettelagt for myke trafikanter? Etter innspillene å dømme var sistnevnte et felles ønske.

På 3D modellen under ser du utformet et overordnet, felles forslag fra menneskene som var på plansmien. Tettere bebyggelse, næring i 1. etasje, bolig i 2. og 3. etasje, gode bo-muligheter for alle aldere, bærekraftakademiet (i rødt) og møtesteder er hovedbudskapet i modellen.

Nytt sentrum

Nå er prosessen videre overlatt til teamet som jobber med dette, og vi venter i spenning på hva som kommer tilbake. At de er dyktige, er det ingen tvil om.

 

Det jobbes med video-oppsummering

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>