Beitedyr – løsningen på klimakrisa?

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
Allan Savory

Allan Savory

Er det én filmsnutt du skal se i år, er det denne.

Beitedyr er noe mange Hurdølinger har et forhold til. I vår del av verden holder beitedyr kulturlandskapet ved hevd, samtidig som det gir oss velsmakende og næringsrik mat på tallerkenen. Dette er langt fra de eneste bruksområdene til beitedyr verden over. Visste du for eksempel at beitedyr kan være med og løse klimekrisen?

«Dessertifisering er et flott ord for land som er i ferd med å forandres til ørken.» starter Allan Savoy i sin kraftfulle tale. Skremmende nok, er dette i ferd med å skje med 2/3 av verdens gressarealer og tempoet er økende grunnet global oppvarming. Under finner du ut gjennom en 22 minutter lang film hvordan beitedyr kan være med å løse dette problemet.

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>