Bærekraftsatsingen inn i sakspapirene

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
bilde

bilde

Bærekraftsatsingen går nå over i en ny fase. Allerede fra neste formannskapsmøte vil den tredelte bunnlinja inkluderes i saksdokumentene.

Bakgrunn:

I 2014 vedtok kommunestyret i Hurdal en historisk bærekraftsatsing. Bærekraftsatsingen handler om at Hurdal i kort fremtid skal være en plusskommune, der det sosiale, miljømessige og økonomiske balanseres. I punkt 1 av vedtaket står det følgende:

  1. Hurdal kommune skal legge til grunn bærekraftige prinsipper i sitt arbeid med areal- og samfunnsplanlegging, næringsutvikling og tjenesteproduksjon/-utvikling.

..Det er dette som nå implementeres i saksdokumentene.

I praksis betyr dette at politikerne, på en lettvin måte kan se hvordan de vedtak som fattes vil være bærekraftige vedtak. Slår det negativt ut på én eller flere indikatorer, kan det dermed være verdt å vurdere saken på nytt.

— Det er veldig fint å få vite konsekvensen av de vedtakene vi skal fatte. Det er et skritt i riktig retning hva gjelder informasjonsflyt til oss politikere, sier kommunestyrerepresentant, Jan-Asle Ruud (AP)

Bærekraften måles i tre indikatorer under overskriften «konsekvenser». De tre indikatorene er:

  • Sosialt
  • Miljø/Klima
  • Økonomi

Sakspapirer til formannskapet 11. februar

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>