Matprosjektet: For økt lønnsomhet og merverdi til konsument.

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar
Foto: Morten Skåningsrud. - Gulrøtter fra Hurdal Ecovillage
Foto: Morten Skåningsrud. - Gulrøtter fra Hurdal Ecovillage
Foto: Morten Skåningsrud. – Gulrøtter fra Hurdal Ecovillage

Matprosjektet er til for deg og meg. Samtidig tar prosjektet sikte på å bedre vilkåret for bonden – og det er de allerede godt i gang med.

Gjennom prosjektet forventes det at produsentene vil kunne øke lønnsomheten på sin produksjon og samtidig levere merverdi til konsument gjennom førsteklasses kortreist og bærekraftig produksjon, foredling og distribusjon av mat, som stadig vil utvikles i tråd med etterspørselen.

Formålet med matprosjektet er å forene bygdas produsenter innenfor et bredt spekter av produkter under en felles merkevare. Målet er å tilby et bredt spekter av produkter som honning, frukt og grønt, kjøttproduksjon innen gris, storfe, sau og vilt, kornprodukter med mer. Prosjektgruppa vil sørge for at det kan serveres bærekraftig produsert kvalitetsmat til innbyggere og besøkende. Merkevaren skal samtidig som den gir konsumenten trygghet for god kvalitet, sikre produsenten levering av produkter til riktig pris.

Matprosjektet er godt forankret i lokale landbruksorganisasjoner og næringsaktører, og medlemmer fra Hurdal landbrukslag, Hurdal bonde- og småbrukarlag, Hurdal sau og geit, Hurdal beitelag og Hurdal næringsforum er representert i arbeidsgruppa i prosjektet. Denne gruppa består av Bodil Melby Buraas, Erland Lundby, Simen Torp, Birgitte Hoel Knai, Tove Rognstad og Arild Stenbråten. Det er allerede avholdt mange møter med potensielle samarbeidspartnere i verdikjeden både med tanke på foredling og distribusjon. I disse dager søkes det om bygdeutviklingsmidler som blant annet vil brukes til etablering av merkevaren. Prosjektgruppa har også innledet et samarbeid med Norges Vel.

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>