Bærekraftstanden med mange besøkende under Spark-VM

Publisert: Forfatter: Morten Skåningsrud Legg igjen en kommentar

Lørdag 7. februar gikk Spark-VM av stabelen i Hurdal. I den anledning hadde bærekraftdalen sin egen stand. Besøket var så godt at det til tider kunne være vanskelig å komme frem.

Bærekraftsatsingen har for alvor begynt å ta form og interessen både i Hurdal og ellers er enorm. Dette ble synliggjort av et massivt oppmøte på standen og veldig mange spørrende mennesker. Tilstede på standen var representanter fra administrasjonen og politikere fra styringsgruppa for bærekraftsprogrammet. I tillegg var Hurdals næringsforum, økolandsbyen, MEV som representant for grunneierne i sentrum og Østgreina til stede hele dagen. Kjetil Rydland (Krf) fra styringsgruppa, som var til stede hele dagen kunne bekrefte at interessen var stor.

— Interessen var stor og de spurte mange spørsmål. Flere hadde hørt ryktene og ønsket å vite mer og om dette i det hele tatt var mulig.

Med stor pågang og enda flere spørsmål besvart kunne gjengen som sto på stand si seg fornøyde med en meget vellykket dag.

— Det var fryktelig moro. Jeg hadde lovet å stå på stand en time, men endte opp med å stå i tre timer, sier Rydland.

Interessen er ikke bare stor i Hurdal. Veldig mange fra andre steder i landet var interessert og besøkte standen. Rydland mener til og med at de var i flertall.

— Det kunne godt vært litt fler Hurdølinger, men det er veldig gledelig at så mange utenbygdsfra er interessert. Det lover godt med tanke på tilflytning.

En av de tingene som ble snakket mye om på standen, og som ble offentliggjort i helgen var planene rundt en bærekraftfestival. I to dager – 24.-25. juni – samles de som allerede jobber med bærekraftstiltak rundt om i landet, men også de som er nysgjerrige og vil lære litt mer til en opplevelse utenom det vanlige.  Da lanseres Norges første bærekraftfestival i Hurdal og målet er å dele inspirasjon, kunnskap og praktiske eksempler på bærekraftige løsninger.

— Jeg er veldig spent på festivalen. Klarer vi noe i nærheten av det vi har satt oss som mål, kan det bli veldig bra, avslutter Rydland.

Flyeren til bærekraftdalen gikk som varmt hvetebrød. Du får den flere steder i Hurdal.
Flyeren til bærekraftdalen gikk som varmt hvetebrød. Du får den flere steder i Hurdal.

 

Flyvebladet som informerer om bærekraftfestivalen finner du på SPAR, Maxbo Flaen og i servicetorget til Hurdal Kommune.

Del med andreShare on FacebookTweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>